
Birçok alkollü içecek sever, ölçülü olarak içerlerse vücuda özel bir zarar vermeyeceğinden emindir. Tüm sağlık risklerini adil bir şekilde değerlendirmek,bilim adamları bu "ölçü"nün belirlendiği çok sayıda çalışma yürüttüler. Makalemizde, alkolün zararsız dozlarının olup olmadığını, maksimum ve ölümcül dozlarının olup olmadığını ve düzenli olarak alkol içeren ürünler kullanan kişilerin ne gibi risklerle karşı karşıya olduğunu ayrıntılı olarak anlatacağız.
İnsanlar için günlük ve izin verilen maksimum etanol "porsiyonu"
Aslında güvenli bir alkol dozu yoktur. Etil alkol herhangi bir miktarda güçlü bir zehir olarak algılanır. Etanolün karaciğer enzimlerinin katılımıyla parçalanması sonucu oluşan asetaldehitin toksik etkilerine iç sistemler maruz kalırsa vücut düzgün çalışamaz.

Ancak Sağlık Bakanlığı sağlığa ciddi zarar vermeyecek maksimum izin verilen alkol miktarına (ortalama değerler) ilişkin bilgi yayınladı.
Günlük oran:
- gücü% 5 - 250 ml'yi geçmeyen bira ve diğer düşük alkollü içecekler;
- şampanya, şarap %11–13 - 100 ml;
- vermut türünün% 17-20'sini ve güçlü şarapları içeren ürünler - 75 ml;
- güçlü alkol 40 derece, votka, konyak - 30 ml.
Verilen miktarlar günlük olarak alınmamalıdır. Uzmanlara göre, daha sık değil, haftada 2-3 defaya kadar izin verilen maksimum miktarda alkol almanın daha güvenli olduğu düşünülüyor.
Genel olarak her şey organizmanın bireysel özelliklerine bağlıdır. Daha kesin olmak gerekirse, zararsız dozajın hesaplanması, yaşı, boyu, kilosu, fiziksel durumu, kronik hastalıkları vb. dikkate alınarak her içici için ayrı ayrı yapılmalıdır.
Her gün alınan zararsız alkolün tehlikeleri nelerdir?

İngiliz araştırmacılar, küçük ve kabul edilebilir "porsiyonlarda" tüketilse bile etanolün beyni ve sinir sistemini ne ölçüde etkilediğini belirledi.
Zararlı etki:
- hücrelere derinlemesine nüfuz eder ve onlar üzerinde yıkıcı bir etkiye sahiptir;
- nöronları yok eder;
- öforik duyumlar, zevk ve rahatlama hissi ile kendini gösteren dopamin ve gama-aminobütirik asit hormonunun sentezini uyarır;
- Beyin yapıları yavaş yavaş tahrip olur, merkezi sinir sisteminin işleyişi bozulur ve çeşitli patolojik durumlar gelişir.
Her gün içerseniz zamanla bilişsel-psiko-duygusal nitelikte sorunlar ortaya çıkar, düşünce süreçleri yavaşlar, hafıza ve zeka bozulur. Kronik zehirlenmenin arka planında ciddi karaciğer hastalıkları, böbrekler, kardiyovasküler sistem vb. ortaya çıkabilir.

Her gün alınan zararsız dozda alkol bilealkol bağımlılığının kademeli gelişimi. Ve bu, uzun ve tatmin edici bir hayat yaşamak isteyen her insan için ciddi bir teşhistir. Alkolizmin kronik, ilerleyici bir seyri vardır ve en olumsuz sonuçların çoğuna neden olur. Ayrıca hızlı kişilik bozulmasına katkıda bulunur ve yaşam süresini kısaltır.
Sevdiğiniz kişi her gün küçük dozlarda alkol alıyorsa, durumun kontrol altında olduğundan emin olun, şimdi bu soruna dikkat edin. İlk aşamalarda alkol bağımlılığının tedavisi daha kolaydır. Ayrıca kişi kötü bir alışkanlıktan zamanında kurtularak her şansı kazanır. sağlıklı refahı korumakuzun süreli zehirlenmenin neden olduğu ciddi patolojilerin gelişmesini önler.
Etanolün sınırlanması veya öldürücü dozu
Herkes büyük miktarlarda alkollü içeceklerin neden olabileceğini bilir.hayatı tehdit eden komplikasyonlarani ölüm riski yüksek. Ancak alkolün bir kişiyi gerçekte ne kadar öldürebileceğini söylemek zordur. Bu durumda vücudun farklı bireysel özellikleri de büyük önem taşımaktadır.
Alkolün ortalama ölümcül "porsiyonu", 1 kg ağırlık başına 4-12 g etil alkoldür. Yani 80 kg ağırlığındaki yetişkin bir erkek için aynı anda alınan 2 şişe %40'lık votka potansiyel olarak tehlikeli olacaktır.
Tüketilen alkol miktarını kontrol etmek mümkün mü?

İlk başta birçok insan zararsız bir normu kontrol etmeyi başarır, ancak er ya da geç kontrolü kaybederler. Herhangi bir alkolün bağımlılığa ve hoşgörüye neden olma özelliği vardır. Ve bildiğiniz gibi bu işaretler açıkça alkolizmi gösteriyor.
Zamanında durmazsanız en olumsuz sonuçlar ortaya çıkacaktır. Ne yazık ki, içki içme üzerindeki kontrolünü kaybetmiş bir bağımlının kendi başına ayıklık yönünde karar vermesi zordur. Sürekli bunu düşünebilir, zayıflığı nedeniyle kendini azarlayabilir ama yine de bir bardağa daha uzanabilir. Kullanım sıklığı ve alınan ürün miktarı giderek artar.
Bu süreç bir şekilde durdurulabilir:nitelikli yardım isteyinbir uyuşturucu tedavisi kliniğindeki uzmanlara. Yataklı tedavi ortamlarında alkolizme ve sonuçlarına karşı mücadelede karmaşık terapi uygulanmaktadır.
İçki içme kontrolünü kaybedenlere nasıl yardım edilir?
Eğer bir alkolik hasta olduğunu kabul etmiyorsa, sorunun farkına varılması ve iyileşmesi için motive edilmesi amacıyla müdahale seansları yapılıyor. Daha ileri tedavi taktikleri, spesifik tıbbi öykü ve diğer faktörler dikkate alınarak ilgili doktor tarafından belirlenir.
Etanol bağımlılığı için standart tedavi programı:

- detoksifikasyon- etkili ilaçlar kullanarak damlalıklar kullanarak toksinlerin daha hızlı uzaklaştırılması;
- semptomatik seyir- yoksunluk sendromunun fiziksel belirtilerinin ortadan kaldırılması;
- onarıcı terapikronik zehirlenmenin sonuçlarıyla mücadele, bağışıklık sisteminin genel olarak güçlendirilmesi;
- psikoterapötik yöntemleralkole olan zihinsel bağlılığı ortadan kaldırmayı amaçlayan;
- rehabilitasyon önlemleri, iyileşen hastaların ayık hayata ağrısız bir dönüş için sosyal adaptasyonu.
Kapsamlı uyuşturucu tedavisi yardımı sağlanıyorgarantili anonimlik koşulları altında. Hasta dışarıda bırakılmaz, böylece taburcu olduktan sonra hiçbir kısıtlama olmaksızın geleceğini inşa edebilecektir. Bu, sağlanan tüm tıbbi hizmetler için sertifikalı özel narkologlara başvurmanın lehine güçlü bir argümandır.